Jurugambar Perkahwinan di Kelantan & Terengganu

Perkhidmatan Jurugambar Perkahwinan di Kelantan & Terengganu

Tak sangka, sudah hampir 6 tahun berlalu sejak saya membuat job pertama di Kuala Terengganu, sebagai jurugambar perkahwinan.

Dan semenjak dari itu;

sedar tidak sedar, Alhamdulillah, sudah berpuluh assignment berjaya saya laksanakan.

Boleh dikatakan diseluruh Semenanjung Malaysia, terutamanya Kelantan dan Terengganu.

Selalunya saya melakukan job jurugambar perkahwinan ini bersama teman baik saya, Hafizi. Tapi kalau ada yang bertembung, job akan dipecahkan kepada satu majlis seorang.

Sebenarnya kami bukanlah meletakkan wang sebagai fokus utama, tetapi lebih kepada enjoy mencari kepuasan peribadi dalam memenuhi minat kami dalam dunia fotografi.

Tugas jurugambar perkahwinan mencabar kreativiti & fantasi..

Passion: an intense desire or enthusiasm for something.

Synonyms: enthusiasm, eagerness, love, zeal, spiritedness, fascination, obsession, fixation, addiction, preoccupation.

Dalam banyak-banyak genre fotografi, saya rasa cabang ilmu dalam fotografi perkahwinan inilah yang paling berseni dan mencabar kerana kita perlu berurusan dengan moment dan timing yang betul.

Variasi dalam komposisi, framing dan teknik yang tepat dalam masa yang singkat.

Ia memerlukan kreativiti.

Kreativiti menyesuaikan diri dengan element lain seperti mood client, budaya setempat, suasana keadaan sekeliling, cuaca dan sebagainya.

Setiap perkara ini memberi impak terhadap foto yang dihasilkan.

Berikut adalah beberapa shots hasil kerja yang ingin dikongsikan:

Perkhidmatan Jurugambar Perkahwinan di Kelantan & Terengganu Perkhidmatan Jurugambar Perkahwinan di Kelantan & Terengganu Perkhidmatan Jurugambar Perkahwinan di Kelantan & Terengganu Perkhidmatan Jurugambar Perkahwinan di Kelantan & Terengganu Perkhidmatan Jurugambar Perkahwinan di Kelantan & Terengganu Perkhidmatan Jurugambar Perkahwinan di Kelantan & Terengganu Perkhidmatan Jurugambar Perkahwinan di Kelantan & Terengganu Perkhidmatan Jurugambar Perkahwinan di Kelantan & Terengganu Perkhidmatan Jurugambar Perkahwinan di Kelantan & Terengganu
Perkhidmatan Jurugambar Perkahwinan di Kelantan & Terengganu Perkhidmatan Jurugambar Perkahwinan di Kelantan & Terengganu Perkhidmatan Jurugambar Perkahwinan di Kelantan & Terengganu Perkhidmatan Jurugambar Perkahwinan di Kelantan & Terengganu

Untuk melihat hasil kerja saya dengan lebih lanjut, anda semua dijemput untuk melayari portfolio rasmi kami disini : Hasil Kerja Fotografi Perkahwinan

Harga pakej yang ditawarkan adalah bergantung kepada album dan lokasi majlis, tapi saya syorkan custom album (Bermula RM1400) yang akan merangkumi:

  • 3 events (Akad Nikah, Bersanding dan Sesi outdoor)
  • Custom album (10 x 12 inch)
  • Gambar Besar Frame Kayu (16 x 20 inch)
  • Table Top 3 in 1
  • Unlimited shoots
  • Kesemua pendrive + Pendrive leather case

Contoh custom album boleh dilihat pada page ini

Jika anda berminat untuk mendapatkan khidmat saya sebagai jurugambar, anda boleh hubungi kami di no 014-5165948 (hafizi) – whatsapp

Tinggalkan Komen Anda..

Subscribe
Maklumkan
guest

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
wafi
wafi
4 tahun yang lalu

lawa sgt2

Discover more from Inchenaim

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading